Disse mini tærter med pistaciemazarin og jordbærfyld er simpelthen så skønne og en af de bedste kager/desserter, som jeg nogensinde har lavet! De er en nyfortolkning af den klassiske jordbærtærte, som de fleste af os elsker.  Jeg har tidligere lavet disse små tærter, men som en kage, der kan findes her. Den kage er desuden kraftigt inspireret af denne kage som er lavet af Sine fra Cupcakes by Sine – Hun er enormt dygtig og hendes side er helt sikkert et kig værd.

Kagen består af en mørdejsbund med pistaciemazarin, som først er bagt i en springform og bagefter stukket ud med en kagering. Ovenpå er der en mørk chokoladeganche, der holder fast på en frisk citronmousse. Inde i citronmoussen ligger der et lag jordbærfyld.
Ligesom mazarinbunden er jordbærfyldet først støbt i en springform og dernæst stukket ud. Mange af smagene fra en klassisk jordbærtærte er altså overført til denne nyfortolkning, men den er samtidig blevet tilført lidt friskhed, som jeg godt kan synes, mangler i en jordbærtærtemed meget sød bund, sød fed creme og et tykt lag gelé oven på jordbærerne.

Når man laver tærterne kommer der en smule ‘spildfyld’, i form af overskydende mazarinbund og overskydende jordbærfyld, når man har stukket ud. Resterne fungerer rigtig godt bare at gå og snacke lidt på, men kan helt sikkert også bruge i luksus træstammer eller luksus romkugler. Desuden er der også en del mørdej i overskud, men dette kan med fordel fryses og bruges til tærter en anden gang.

Til at lave kagen har jeg ud over ingredienserne altså brugt følgende til at støbe og bage kagerne i: 2 springforme(24 cm og 20 cm i diameter), en kageudstikker på 5.5 cm og 6 små kageringe på 7 cm.

Jeg håber, at I tør give jer i kast med dem, for de er simpelthen så skønne at spise, og søde at se på. God fornøjelse!

To moderne jordbærtærter med pistacie

Mørdej

Ingredienser

300 g hvedemel
100 g sukker
150 g smør
1 æg
Vaniljesukker

Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør den inditl dejen kun ligebegynder at samle sig.
Pak dejen ind i noget folie og læg den på køl i en time.

Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
På et meldækket bord rulles dejen ud, til den er et par millimeter tyk. 
For en springform på 24 centimeter med bagepapir og skær et stykke af mørdejen ud i en cirkel på 20 centimeter. Læg det på springformens bund sæt så siden på. Stil formen i ovnen i 7 minutter. I mens laves mazarinfyldet.

Det er en forholdvis stor potion mørdej, men den er svær at lave mindre på grund af ægget. Resterne kan sagtens fryses ned, så er der til en hurtig tærte en anden gang.

Pistaciemazarin

Ingredienser

160 g pistaciemasse
140 g revet marcipan
2 æg
100 g sukker
140 g blødt smør 
1/4 tsk salt

Fremgangsmåde

Pisk alle ingredienserne sammen i en skål indtil det samler sig til en ensartet masse.
Når mørdejen har været i ovnen i 7 minutter, tages den ud og mazarinmassen hældes på. Stil kagen tilbage i ovnen og bag den yderligere 15 minutter, eller indtil mazarinmassen er fast. 
Stil kagen på køl og lad den køle af.
Når kagen på et tidspunkt er helt kold stikkes der seks runde stykker ud med en kagering på cirka 7 cm. Sæt de små kager på et skærebræt eller lignende og kom dem tilbage på køl. Gem resterne af kagen som snack eller brug dem evt. til luksus træstammer eller romkugler.

Jordbærfyld

Ingredienser

2 blade husblas
400 g frosne jordbær
2 spsk vand
2 spsk sukker
Lidt citronsaft
1 spsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

Start med at lægge husblas i blød i rigeligt med koldt vand.
I en gryde koges jordbær, sukker, vand, citronsaft og vaniljesukker indtil jordbærerne er møre og kan mosesmed bagsiden af en ske, det tager cirka 10 minutter.
Med en stavblender, blendes jordbærerne til puré. Vrid husblassen og kom den i jordbærpuréen.
Hæld jordbærpuréen i en springform på 20 cm beklædt med bagepapir. Stil det i fryseren og lad det fryse et par timer.

Citronmousse

Ingredienser

3 blade husblas
Saft og skal fra 3 citroner
55 g sukker
75 g skyr
1.25 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Start med at lægge husblas til udblødning i rigeligt med koldt vand.
I en gryde koges citronsaft, skal og sukker sammen i cirka 10 minutter. Tag gryen af varmen, vrid husblassen og rør den i citronsiruppen – Sørg for at al husblas er opløst!
Stil gryden til side og lad siruppen nå fingertemperatur.
Pisk fløden til let skum og vend halvdelen af det sammen med skyren. Hæld langsomt siruppen over skyr- og flødeblandingen og vend det sammen. Tilsæt resten af flødeskummet og vend det hele sammen.

Beklæd bunden på seks kageringe på 7 cm med husholdningsfilm – Stramt! Tag jordbærfyldet ud af fryseren og stik 6 cirkler ud med en kagering på 5-6 cm. Læg en cirkel jordbærfyld midt i den store ring og hæld så lidt citronmousse på, så det går cirka 1 cm over jordbærfyldet. Stil kageringene tilbage i fryseren og lad dem fryse i et par timer.

Chokoladeganache

Ingredienser

50 ml fløde
50 g mørkchokolade

Fremgangsmåde

Smelt chokolade og fløde sammen over et vandbad. Når chokoladen er helt opløst stilles chokoladeganachen til side.

Samling

Ingredienser

Pistaciemazarinbund
Citronmousse med jordbærfyld
Chokoladeganache
Usaltede pistacienødder
Skovsyre

Fremgangsmåde

Tag de citronmousserne ud af fryseren og befri dem fra kageringene. Hvis de sidder fast kan man med en lille gasbrænder varme lidt på siden indtil de slipper.
Læg en lille klat chokoladeganache oven på hver af mazarinbundene og glat det forsigtigt ud til siderne. Tag en af citronmousserne med jordbærfyld og læg dem oven på chokolade ganachen.
Pynt evt. tærterne af med lidt hakkede pistacienødder og skovsyre

Skriv et svar