Mangler du en nem og hurtigt dessert, der går lige godt ind hos store og små? Så prøv de her cheesecake fyldte påskeæg. Sammenlagt tager det ikke meget længere end en times tid at få de her æg samlet, men de skal dog lige stå en times tid eller to i køleskabet, før de kan serveres.

Hvis det skal gå endenu hurtigere, kan man i stedet for at stå og røre en creme til midten selv, erstatte det med appelsin eller abrikos syltetøj. Looket bliver ikke helt det samme, men så går det i hvert fald hurtigt.

Citron/Appelsin creme

Ingredienser

0.75 dl citronsaft
0.75 dl appelsinsaft
3 æg
200 g sukker
90 g smør i tern

 

Fremgangsmåde

I en gryde piskes citronsaft, appelsinsaft, æg og sukker sammen og varmes langsomt op til 65 grader under konstant omrøring.
Når blandingen rammer 65 grader piskes smøren i. Pisk indtil massen tykner, men hold øje med at temperaturen ikke overstiger 80 grader – Så sætter æggehviderne sig, og så kommer der scramble æg i :(
Tag curden af varmen og hæld den gennem en si (for at tage eventuelle æggehvider) ned i et rent glas. Stil curden i køleskabet og lad den køle helt af.

Cheesecake Fyld

Ingredienser

20 hule chokoladeæg
300 g flødeost
45 g flormelis
1 tsk citronsaft
3 tsk vaniljesukker
250 ml piskefløde

 

Fremgangsmåde

Med en kniv skæres toppen af chokoladeæggene forsigtigt af. Jeg foretrækker at bruge en kniv med takker. Stil chokoladeæggene i køleskabet imens cheesecakeblandingen laves. Gem gerne toppen af chokoladeæggene, hvis den holder sig i et stykke.

I en skål piskes flødeosten, flormelis, citronsaft og vaniljesukker sammen indtil massen er blød og homogen – Det tager cirka 2-4 minutter. Stil det til siden og pisk fløden til let skum. Med en dejskraber vendes flødeskummet forsigtigt i flødeoste blandingen. Når massen er blandet rundt kommes det i en sprøjte pose og hvert chokoladeæg fyldes med cheesecake blandingen. Stil dem på køl, indtil cheesecaken har sat sig, cirka 2 timer.

Når cheesecaken har sat sig, tages æggene og citron/appelsin curden ud af køleskabet. Kom citron/appelsin curden i en lille sprøjtepose og klip en lille hul, så det er nemt at kontrollere, hvor meget curd der kommes i hvert æg. Med enden af en teske laves der forsigtigt en lille udhuling i cheesecaken, hvor citron/appelsin curden sprøjtes i. Sæt så toppen af chokoladeægget på og stil æggene på køl, indtil de skal serveres. God påske!

Skriv et svar