Min mor lavede altid den her påskekage, da jeg var yngre. Hun lavede den dog med stjernefrugt fyld i stedet for passionsfrugt, men af en eller anden grund har vi ikke kunne finde stjernefrugt de sidste par år, så nu er det blevet fast inventar med passionsfrugt i stedet – og jeg må indrømme, at jeg synes det er en opgradering.

Kagen er aller bedst den dag den laves, da bundene ellers godt kan blive lidt bløde, hvis de står med fyldet i for lang tid.

Leder du efter en lidt nemmere påskekage, kan jeg anbefale denne her, som er med citron og chokolade. 

Marengsbunde

Ingredienser

4 æggehvider
175 g sukker
100 g hasselnødder
100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 150 grader varmluft.
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt herefter sukkeret lidt ad gangen, og pisk indtil al sukkeret er opløst(Kør lidt marengs mellem fingrene, hvis det er grynet, piskes der videre). Hasselnødder og chokolade hakkes groft og vendes i marengsen,
Tegn 3 cirkler på hver deres stykke bagepapir – Jeg plejer at bruge en springform som guide, så bliver de alle lige store. Vend bagepapiret på hovedet, så touch eller blyant ligger ned mod bagepladen, og fordel marengsmassen på de tre bageplader. Kom det i ovnen i cirka 30 minutter – De skal være let gyldne, når de er færdige. Lad dem køle HELT af før de fjernes fra bagepladen.

Passinsfrugtfyld

Ingredienser

3 dl piskefløde
150 g passionsfrugtcurd

Fremgangsmåde

Jeg har brugt denne opskrift til passionsfrugtcurden, men hvis kagen skal være lidt simplere, kan det også købes i større supermarkeder.

Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt sammen med lidt af passionsfrugtcurden. Smag til og tilsæt curd, indtil smagen af passionsfrugt træder tydeligt frem – Jeg kan godt lide når det er godt syrlige, da resten af kagen er meget sød.

Tag en af marengsbundende og sæt den på et kagefad med en kagering forret med kageplast omkring. Smør passionsfrugtcremen ud på. Placér bund nr. 2 oven på cremen og stil på køl, mens pistaciecremen laves, 

Pistaciefyld

Ingredienser

3 dl piskefløde
150 g pistaciemarcipan

Fremgangsmåde

Pisk fløden til skum – Ikke for hårdt, men pisk lidt længere end man ville, hvis det var til mousse.
Vend herefter forsigtigt pistaciemarcipanen i. Det kan godt ligne, det er skilt, men det er bare konsistensen på pistaciemarcipan.

Tag kagen fra køl og smør pistaciefyldet ud på. Placer den sidste bund oven på og stil kagen tilbage på køl indtil den skal serveres.

Afpyntning

Ingredienser

Hakket chokolade
Lidt påskeæg

Fremgangsmåde

Når kagen skal serveres tages den fra køl og befries for kagering og kageplast – Brug evt. en varm kniv til at skære rundt langs kanten af kageplasten, så bliver kanten lidt skarpere.

Afpyntningen bliver næppe nemmere her: Hak lidt chokolade i nogle tynde stænger og læg dem i midten af kagen som en form for rede. Læg et par små påskeæg oven på chokoladen og voila et stk. påskekage klar til servering!

Skriv et svar