Jeg har aldrig været særlig vild med budding, creme, gelé eller andre slimede, blævrende desserter. Derfor har jeg heller aldrig været pjattet med panna cotta, og jeg er stadig ikke helt overvundet. Men denne panna cotta er dejlig blød, smager så meget af vanilje, og hindbærcoulien er så dejlig frisk til, at det jeg synes er vammelt ved panna cotta næsten helt forsvinder.

Men hvis du kan lide panna cotta, så er jeg sikker på, at den her bliver et hit. 
Jeg havde nok til at lave 8 store gode portioner, men hvis man ikke er så rundhåndet eller skal bruge det til som en dessert efter en tung middag, så er der nok til 12 personer.

Panna cotta

Ingredienser

8 dl piskefløde
2 vaniljestænger
100 g sukker
6 blad husblas

Fremgangsmåde

Start med at lægge husblas i blød i rigeligt koldt vand. 
Med en kniv skrabes vaniljekornene ud af vaniljetangen og blandes sammen med sukkeret. 
Kom vaniljesukker og fløde i en gryde og varm det langsomt op – Det må IKKE koge! Lige inden fløden begynder at koge, tager du blandingen af varmen og tilsætter husblas. Rør godt rundt, indtil du er sikker på, at alt husblas er smeltet. Hæld flødemassen over i en kande eller lignende – helst med en hældetud, så er det nemmere at fordele i glassene. 
Stil kanden i køleskabet og rør ofte i den indtil konsistensen er lidt som letpisket fløde. Det forhindrer vaniljekornene i blot at falde til bunds. 
Hæld panna cottaen i dine portionsglas og stil dem i køleskabet indtil de er stivnede – cirka 1-2 timer.

Hindbærcoulis

Ingredienser

400 g frosne hindbær
4 spsk sukker

Fremgangsmåde

Kom hindbær og sukker i en gryde og giv det et opkog, indtil bærerne er møre. Pres blandingen gennem en si og stil det så på køl, indtil din panna cotta skal serveres.

Koral tuile

Ingredienser

10 g hvedemel
80 g vand
20 g olie
rød farve

Fremgangsmåde

Pisk alle ingredienserne sammen.
Varm en none-stick pande op ved middelhøj varme. Hæld en lille smule af dejen på panden og lad det stege indtil al vandet og olien af fordampet – Pas på, det sprøjter meget! Læg din tuile på et stykke køkkenrulle for at køle af.

Afpyntning

Ingredienser

Koral tuile
Friske brombær eller hindbær
Små marengskys
Mynte

Fremgangsmåde

Kort inden desserten skal serveres hældes det lidt hindbærcoulis i hvert glas. Klip eller knæk koral tuliene til en ordentlig størrelse og stik den forsigtigt ned i hindbærcoulien. Placer lidt friske bær, marengskys og mynte tilfældigt på overfladen og servér så desserten.

Skriv et svar