En rigtig dejlig sommertærte med bær, der selvom det er gråt, blæsende og koldt udenfor kan få en til at tænke på sol og sommer.
Styrligheden fra bærrerne står i godt modspil til den forholdvist søde mazarinbund, og den hakkede chokolade i mascarponecremen tilfører en smule knas.

Pistaciemazarin kan være svært at finde, og kan enten købes online, her, eller også kan man finde det i velassorterede dagligvarebutikker, som Meny eller Føtex. Selvom det er lidt træls at få fat på, så er pistaciemasse genialt i kager. Jeg bruger det bland andet også til vores årlige påskekage eller til julekonfekt. Men der hvor pistaciemasse er bedst, i følge mig, er helt klart i en pistaciemazarin. Jeg har blandt andet også laves disse små dessertkager, som også indeholder en pistaciemazarin.

God bagelyst

Mørdejsbund

Ingredienser

350 g hvedemel
100 g sukker
150 g smør
1 æg
Vaniljesukker

Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør den indtil dejen kun lige begynder at samle sig.
Pak dejen ind i noget folie og læg den på køl i en time.

Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
På et meldækket bord rulles dejen ud, til den er et par millimeter tyk.
Læg mørdejen over på en bageplade med bagepapir. Med en kagering udstikkes en cirkel på 26 cm. Lad resten af mørdejen sidde rundt om, det afhjælper at mazarinen flyder ud, når den kommer på.
Stil bagepladen med mørdej i ovnen i 8 minutter. Imens laves pistaciemazarinen.

Pistaciemazarin

Ingredienser

200 g pistaciemasse
250 g revet marcipan
3 æg
210 g sukker
210 g blødt smør
1/2 tsk salt

Fremgangsmåde

Skær marcipanen i små stykker, og kom i en skål sammen med pistaciemassen. Pisk det godt sammen, indtil massen er homogen. Tilsæt sukker, æg, smør og salt og pisk det hele sammen.
I mellem tiden er mørdejen ved at være færdig i ovnen. Når den er færdig, hældes mazarinen oven på mørdejen og kagen bages yderligere i 20-25 minutter. Kagen skal være fast, men der må gerne sidde snask fast, hvis man stikker en gaffel i den.
Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af, før cremen laves.

Mascarponecreme med chokolade

Ingredienser

250 g mascarpone
2 1/2 dl fløde
3 tsk vaniljesukker
Skal fra 1 øko citron
40 g mælkechokolade
40 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Start med at hakke chokoladen fint og stil den til side.
I en skål piskes fløde, mascarpone og vaniljesukker sammen til det bliver til
en blød creme – Piskes det for meget bliver cremen nærmest smøragtigt, eller
skiller, så pas på med at piske for længe.
Når cremen har den rette konsistens, vendes chokoladen og skallen fra citronen
i.
Stil creme til side og find tærtebunden frem.

Samling og Afpyntning

Ingredienser

Jordbær
Blåbær
Brombær

Fremgangsmåde

Befri tærtebunden fra kageringen. Hvis der ønskes en lidt mere skarp kant, og at det grønne fra pistaciemazarinen rigtigt træder frem, kan den yderste kant af tærtebunden trimmes af – Det gjorde jeg, men det er ikke nødvendigt.
Placer tærtebunden på et kagefad.
Cremen kan enten smøres ud på tærten, eller ved brug af en sprøjtepose og en tyl sættes i nogle dutter – Vær dog opmærksom på, at chokoladestykkerne meget let stopper en tyl til.
Når al cremen er fordelt oven på tærten, pyntes den med de forskellige bær. Skær nogle af jordbærrene i stykker og lad nogle af dem være hele. Pynt til sidst med lidt mynteplade, eller lade være, den smager skønt uanset.

Velbekomme :-)

Dette indlæg har 139 kommentarer

  1. erotik izle

    If you want to use the photo it would also be good to check with the artist beforehand in case it is subject to copyright. Best wishes. Aaren Reggis Sela

  2. If you wish for to increase your knowledge simply keep visiting this website and be updated with the most up-to-date news posted
    here.

  3. Thomas

    We stumbled over here different web address and thought
    I may as well check things out. I like what I see so i am just following you.

    Look forward to looking into your web page repeatedly.

  4. Vincent

    whoah this weblog is wonderful i really like reading your articles.

    Keep up the good work! You realize, a lot of people are searching around
    for this info, you could aid them greatly.

  5. Jerry

    What i don’t understood is in truth how you are no longer actually much more
    neatly-liked than you might be right now. You’re so intelligent.
    You already know therefore significantly relating to this subject, made me individually imagine
    it from a lot of numerous angles. Its like men and women don’t seem to be interested except it’s something to accomplish with Lady
    gaga! Your own stuffs nice. All the time care for it up!

  6. Amazing! Its actually amazing article, I have got much clear idea about
    from this paragraph.

  7. Awesome! Its actually awesome post, I have got much clear idea on the topic
    of from this post.

  8. Aw, this was an incredibly good post. Taking a few minutes and
    actual effort to create a really good article… but what can I
    say… I put things off a whole lot and never seem to get anything done.

  9. Ermelinda

    Quality articles or reviews is the crucial to be a focus for the viewers to pay a
    quick visit the web page, that’s what this web page is providing.

  10. goyard handbags

    I am only writing to make you know what a extraordinary encounter my wife’s daughter experienced studying your site. She even learned plenty of pieces, with the inclusion of what it’s like to have an incredible teaching character to have many others quite simply gain knowledge of some tricky issues. You really exceeded my desires. I appreciate you for distributing such helpful, safe, revealing as well as easy guidance on this topic to Janet.

  11. artrolux pomata

    It’s a pity you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate to this fantastic blog!
    I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account.
    I look forward to brand new updates and will talk about this website with
    my Facebook group. Chat soon!

  12. I every time used to study paragraph in news papers but now as I
    am a user of web thus from now I am using net for posts, thanks to web.

  13. erotik

    Das ist wirklich interessant. Sie sind ein sehr erfahrener Blogger. Ich bin Ihrem RSS-Feed beigetreten und freue mich darauf, mehr von Ihrem wunderbaren Beitrag zu erhalten. Außerdem habe ich Ihre Website in meinen sozialen Netzwerken geteilt! Barbey Ivan Fisken

  14. erotik izle

    Ich habe es genossen, Ihren Artikel zu lesen. Roby Mick Osbert

  15. Shir Felic Hymen

    Hello and thank you for this blog is a true inspiration.. Shir Felic Hymen

  16. erotik izle

    Hallo und vielen Dank für dieses Blog ist eine wahre Inspiration ..

  17. erjilo pterin

    Hello, you used to write excellent, but the last few posts have been kinda boringK I miss your super writings. Past several posts are just a bit out of track! come on!

Skriv et svar