Jeg skulle lave kage til min fars arbejde og lavede i den forbindelse denne lækre kage med en let syrlig bund af hvid chokoladekage med citronmousse ovenpå og rundt om. Inde i kagen er der også nogle karamelliserede mandler, der tilføjer lidt knas og tekstur til kagen. Jeg havde fået at vide, at der skulle være kage nok til 10-15 mennesker, så jeg lavede to kager(Kage nr. 2 kommer snart), bare for at være sikker, og det var nok meget smart, for jeg fik senere at vide, at der nok var tættere på 30 personer, der liiiige skulle hen og smage kage – Min far var en populær mand den dag.

Noget af det vigtigste – synes jeg, når man laver kage er at finde den rigtige balance. Bliver den for sød, bliver kagen vammel. Bliver den for syrlig, er den umulig at spise. Og bliver den kedelig, ja så, er den jo kedelig. Her med en lækker hvid chokoladekage med citronmousse, så er vi ude i et perfekt match. Bunden er sød på grund af den hvide chokolade og vaniljesukkeret, og står så godt mod den syrlige citronmousse. Men lad os være ærlige; citronmousse er jo i perfekt balance med sig selv allerede – sød og syrlig. 
Det sidste stykke tid, har jeg nærmest haft ‘problemer’ med at finde på kager, fordi jeg altid ender med at tænke: “Åh det kunne være lækkert med citronmousse til!”. Jeg har simpelthen lavet for mange kager med citronmousse på det sidste, men det er også kun fordi, at jeg simpelthen elsker den her opskrift på citronmousse. Den er så let og lækker og syrlig og tjekker bare alle bokse af.
en lækker hvid chokoladekage med citronmousse, så er vi ude i et perfekt match. Bunden er sød på grund af den hvide chokolade og vaniljesukkeret, og står så godt mod den syrlige citronmousse.

Den hvide chokoladekage er inspireret af denne opskrift fra Anne au Chocolat.

Kagen er forholdsvist simpel at lave og kræver ikke noget særligt udstyr. Det mest kompleks element er de karamelliserede mandler, der nemt kan erstattes af fx købte brændte mandler eller lignende.

Hvid chokoladekage med citrus

Ingredienser

150 g hvid chokolade
150 g smør
270 g sukker
3 æg
2 tsk vaniljesukker
225 g hvedemel
1 økologisk citron

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
I en gryde smeltet smørret ved middel temperatur. Når al smørret er smeltet, hakkes den hvide chokolade og tilsættes. Rør rundt indtil al chokoladen er smeltet og stil det til side.
Sukker, æg og vaniljesukker piskes sammen til en let og lys blanding. Under omrøring tilsættes chokoladeblandingen lidt af gangen.
Pres citronen for saft, og riv skallen på et fint rivejern. Tilsæt både saft og skal til dejen. Sigt melet i og vend dejen sammen.
Smør en springform på 24 cm og hæld dejen i. Bag kagen i ca. 30 minutter, eller indtil den er færdigbagt(tjek ved at stikke en gaffel i den – Når kagen slipper er den færdig)
Lad kagen køle af i køleskabet indtil den er helt afkølet.

Karamelliserede mandler

Ingredienser

210 g mandler
210 g sukker

Fremgangsmåde

På en stor pande varmes sukkeret op ved svag varme. Når al sukkeret er smeltet og gyldenbrunt, tilsættes mandlerne. Rør det hurtigt rundt sammen og hæld det så ud på et stykke bagepapir. Lad det køle af.

Citronmousse

Ingredienser

5 blade husblas
2.25 dl citronsaft
187 g sukker
5.25 dl piskefløde 

Fremgangsmåde

Start med at lægge husblassen i bløde i rigeligt med koldt vand.
I en gryde koges citronsaft og sukker op. Når det koger, tages gryden af varmen. Vrid husblassen og rør den i citronsiruppen. Stil det til side og lad det køle af, indtil det er fingervarmt.
Pisk fløden til let flødeskum. Tisæt 1/3 af flødeskummen til den lune sirup og vend det sammen. Tilsæt det resterende flødeskum lidt af gangen, indtil du har en let og luftig mousse. Kom moussen i en sprøjtepose, og gå i gang med samlingen af kagen.

Samling og Afpyntning

Ingredienser

Karamelliserede mandler
1 citron

Fremgangsmåde

Tag den hvide chokoladebund ud af køleskabet og skær den til to lige store bunde. Placer den ene bund i midten af en kagering, der er spændt ud med madfolie. Kageringen skal være ca. 1 cm større end kagen på alle sidder.
Tag moussen og sprøjt forsigtigt mousse ned mellem kage og kagering og læg et lag oven på chokoladebunden også.
Hak groft nogle af mandlerne og læg dem oven på moussen, men med et stykke til kanten, så det ikke kommer til at stikke ud af moussen til sidst.
Læg bund nr. 2 oven på og sprøjt det sidste mousse ud på denne. Husk at spørge for at kanten af kagen er godt dækket. Stil kagen på køl eller frys i indtil den er ordentligt sat.

Når kagen har sat sig befries den fra kageringen og madfolin og placeres på det fad, den ønskes serveret på.
Jeg pyntede min kage af med lidt af de karamelliserede mandler, som jeg hakkede groft og lagde i en lige linje ned langs midten af kagen. Desuden rev jeg også lidt citronskal og kom oven på, som gav et fint lille farvetwist.

Skriv et svar