For tiden bruger jeg hver en undskylding jeg overhovedet kan for at få lov til at lave kage. Jeg synes det er afslappende og sjovt, og jeg nyder at være kreativ med at finde på opskrifter og dekorative måder at pynte mine kager på. For leden havde min søster så fødselsdag, og det blev igen brugt som en undskyldning for at lave kage. Det resulterede i denne lækre kage, som samtidig også var min første forsøg med glace.

Kagen indeholder en lækker kokosbund, som jeg egentlig plejer at bage som muffins, men i dette tilfælde blev det altså til en bund – Og det fungerede konge! Oven på bunden ligger der et lag mango- og passionsfrugtgelé – Eller jeg ved faktisk ikke, om man kan kalde det gelé.. Måske mere bare mango- passionsfrugtfyld, det er nemlig blødt og lækkert og overhovedet ikke gele agtigt. Til sidst ligger der en mango- og passionsfrugtmousse, som jeg er helt pjattet med. den er syrlig og sød og lækker og bare helt vildt skøn.
Kagen er temmelig ‘eksotisk’ i sin smag, og man kan næste drømme sig væk til troperne, når man spiser et stykke.

Jeg er selv yderst tilfreds med denne gang og mit førte glaceforsøg. Og jeg håber, at en eller flere af jer, får lyst til at forsøge jer med den.
– God bagelyst

Kokosbund med chokolade og nødder

Ingredienser

2 æg
1 dl sukker
1 tsk vaniljepulver
63 g smør
1/2 dl mel
2 dl kokosmel
50 g mandler
100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Smelt smøren i en lille gryde og stil det derefter til side, for at køle af.
Æg og sukker piskes godt sammen i et par minutter til massen er lys og luftig. Herefter vendes smøren sammen med sukkermassen.
Sigt nu mel og vaniljesukker i massen og tilsæt dernæst kokosmelet. Nødder og chokolade hakkes groft og røres i dejen. Hæld dejen i en smurt springform på 22 cm og stil den i ovnen i 20 minutter, eller indtil kagen slipper, hvis man stikker en gaffel i den.
Lad kagen køle af på komfuret et stykke tid, og sæt den så i fryseren i et par timer, før geléen påbegyndes.

Passionsfrugt- og mangogelé

Ingredienser

1,5 blade husblas
150 mango
3 passionfrugter
60 g sukker
Citronsaft efter smag

Fremgangsmåde

Læg husblas i blød i koldt vand.
Åbn passionsfrugterne og kør kødet og saften igennem en si. Kog passionsfrugtjuice, mango, sukker og citronsaft i en gryde indtil mangostykkerne er er bløde og kan mases med bagsiden af en ske. Blend frugtmassen med en stavblender og pres det gennem en si. Vrid husblassen, kom den i frugtmosen og rør godt rundt, så al husblassen bliver opløst.
Tag kagen ud af fryseren og beklæd springformen med kageplast – Det giver en skarpere kant og et pænere udseende i sidste ende. Hæld geléen over kagen, og stil den tilbage i fryseren. Lad den stå på køl i mindst en time før moussen påbegyndes.

Passionsfrugt- og mangomousse

Ingredienser

3 stk. passionsfrugter
400 g mango
Citronsaft efter smag
75 g sukker
5 blade husblas
4 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Start med at ligge husblas i blød i rigeligt med koldt vand. 
Skrab kødet ud af passionsfrugterne og løb det igennem den si, for at komme af med kernerne. Kog passionsfrugtjuicen sammen med mango, sukker og citronsaft i en gryde under låg i cirka 10 minutter. Blend frugtmassen med en stavblender og tilsæt så det afdryppede husblas. Lad frugtmosen stå til den er fingervarm. 
Pisk fløden til let skum og vend den i frugtmosen lidt af gangen. Hæld moussen over kagen og noget af moussen i en halvkugleform, som skal bruge til at pynte kagen senere. Stil både kage og halvkugler på frys. Kagen skal være bundfrossen, når den glaseres, så lad den gerne stå natten over i fryseren.

Glace

Ingredienser

6 blade husblas
150 g sukker
100 g glukose
88 g vand
100 g kondenseret mælk
150 g hvid chokolade
Sort pastafarve

 

Fremgangsmåde

Læg husblassen i blød i rigeligt med koldt vand.
Giv sukker, glukosesirup og vand et opkog, indtil al sukkeret er opløst. Vrid husblassen og rør det i sammen med det kondenserede mælk. Stil det til side et øjeblik og hak chokoladen i mens, Kom den hakkede chokolade op i et højt måleglas, og hæld sukkerblandningen over. Tilsæt den ønskede farve – Jeg brugte sort pastafarve, og med en stavblender, der sænkes skævt ned i væsken for at undgå luftbobler, blendes det hele sammen. Husk at holde stavblenderen stille uden at køre den op og ned, så der ikke kommer unødige luftbobler i. Når det hele er blendet sammen tages stavblenderen op. Hvis der ligger luftbobler på toppen af glacen, fjernes de med det samme med en dejskraber.
Lad glacen stå og køle indtil den når 32-35 grader. Tag kagen ud af fryseren og befri den fra springform, kageplast og bagepapir. Skær eventuelle kanter fra kageplasten af, så kagen får en lige overflade. Sæt kagen på et omvendt glas på en tallerken, der er større end kagens diameter og hæld så glacen på – Husk at sørge for, at hele kagen er dækket! Det er ikke sikkert, at al glacen bliver brugt, men personligt synes jeg, at det er bedre at have lidt i overskud, end lidt i underskud :-)

Afpyntning

Ingredienser

Ristet kokos
Moussehalvkugler
Guldglimmer
Mynte

Fremgangsmåde

Drys lidt ristet kokos i en lige linje på toppen af kagen.
Tag nogle moussehalvkugler ud af formen og drys spiseligt guldglimmer på dem. Placer dem ovenpå det ristede kokos og slut af med lidt mynteblade.

Lad kagen stå i køleskabet et par timer inden den skal serves, så den kan nå at tø op.

Skriv et svar