Jeg leder altid efter en undskyldning for at lave kage, og denne gang var det min søsters fødselsdag, der blev undskyldningen. Og det blev en god undskyldning.

Kagen består af en lækker grøn bund med pistaciemazarin, en syrlig citronmousse, lidt saltet chokoladecrisp og en frisk hindbærmousse. Der er ikke meget sødt over kagen, hvilket også gør, at den ikke falder tungt på samme måde. Så selvom min søsters gæster havde spist sig mætte i dejlig foret og lækker buffet til hovedret, så røg der alligevel noget kage ned.

Kagen er super nem at lave, og kan endda sagtens smides i fryseren, så den kan laves et par dage i forvejen. Den kan dog godt svede en smule ved optøning, men det er udelukkende kosmetisk – Smagen er stadig skøn.

Pistaciebund

Ingredienser

200 g pistaciemasse
125 g blødt smør
50 g sukker
2 æg
50 g mel
1/4 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 190 grader varmluft. 
Pisk pistaciemasse, smør og sukker i en skål indtil det er en ensformig masse. Pisk æggene i et af gangen, og sigt derefter mel og bagepulver i. Vend det hele rundt, og kom så kagen i en springform, der er gjort klar med smør og bagepapir. Bag kagen i ca 25 minutter, eller indtil man kan stikke en gaffel i den, og der ikke sidder noget kage fast, når man trækker den op. Lad kagen køle godt af, inden citronmoussen påbegyndes.

Citronmousse

Ingredienser

3 blade husblas
100 ml citronsaft
100 g sukker
200 ml piskefløde
100 g skyr

Fremgangsmåde

Læg husblassen i blød i koldt vand. 
I en gryde bringe citronsaft og sukker i kog og koges indtil al sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen, vrid husblassen fri for vand og tilsæt det til citronsiruppen. Lad siruppen køle til en er fingervarm og vend så skyren i. Pisk fløden til let skum og vend det i lidt af gangen. Hæld moussen over kagen, stil den tilbage på køl og gå i gang med chokoladecrispen.

Chokoladecrisp

Ingredienser

80 g sukker
80 g mandler
1 tsk. flagesalt
80 g mørkchokolade
50 g rice crisps

Fremgangsmåde

Smelt sukker til en mørk karamel og tilsæt mandler og salt. Lad massen køle og blend den herefter. 
Smelt chokoladen, rør nøddecrokant heri sammen med ricecrips. 
Fordel massen på et stykke bagepapir og lad det køle af. Når det afkølet hakkes det groft i mundrettebidder og drysses oven på citronmoussen – Den behøver ikke at have sat sig helt, så falder cripsen bare en smule ned i den. Det er ikke nødvendigt at komme al chokoladecrispen på, og jeg kan bekræfte, at det også fungerer som en skøn snack for sig selv.

Hindbærmousse

Ingredienser

6 blade husblas
600 g hindbær
100 g sukker
2-4 spsk. citronsaft
325 ml piskefløde
155 g skyr

Fremgangsmåde

Start med at lægge husblas i koldt vand.
I en gryde koges hindbær, sukker, vaniljesukker og citronsaft op til bærerne er udkogt. Klem vandet fra husblassen og kom det i bærkompotten. Si massen for at komme af med kernernes fra hindbærrene og lad den derefter køle til den er fingervarm.
Pisk fløden til en let skum og vend derefter forsigtigt skyren i. Kom eventuelt lidt rød frugtfarve i, hvis moussen er lidt for bleg.
Tag kagen ud af formen og placér den i midten i en kagering, der ‘pakket’ ind i vitawrap/plasticfolie – Altså folie i bunden af kageringen, så moussen ikke løber ud, og foret med kageplast – Det giver en skarpere kant og et pænere udtryk i. Husk at kageringen skal være cirka 2 cm større i diameteren end kagen, så hindbærmoussen kan dække hele kagen.
Hæld hindbærmoussen over chokoladecripsen og sørg for at være grundig i kanterne, så der ikke laves hulrum i moussen. Sæt kage på køl i et par timer og pynt den så. Husk at lave marengskys et godt stykke tid inden, den skal pyntes – De tager +1 time at lave.

Tofarvede marengskys

Ingredienser

2 pasturiserede æggehvider
100 g sukker
1/2 tsk æblecidereddike
lyserød pastafarve

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 100 grader varmluft.
Pisk æggehviderne til de bliver til skum. Tilsæt sukkeret lidt af gangen og pisk grundigt i mellem. Tilsæt æblecidereddiken og pisk indtil marengsen er helt stiv, og kan vendes på hovedet, uden at ryge ud.
Tilsæt en smule lyserød pastafarve og rør rundt et par enkelte gange – Pas på ikke at overblande, så bliver marengsen bare lyserød og ikke tofarvet.
Kom marengsen i en sprøjtepose og sprøjt marengskys ud på bagepapir i forskellige størrelser. Bag dem i en time.

Afpyntning

Ingredienser

Friske hindbær
Marengskys
Frysetørret hindbær
Mynte

Fremgangsmåde

Tag kagen ud af kageringen og befri den forsigtigt fra kageplasten. Pacer kagen på det ønskede fad og dæk bunden af kagen med frysetørret hindbær.
På toppen af kagen drysses lidt frysetørret hindbær i en halvcirkel. Oven på sættes hele og halve hindbær, marengskys og til sidst placeres lidt mynte.

Skriv et svar