Min faster og to kusiner var på besøg hjemme hos mine forældre, da min faster havde fødselsdag, og som den bagegladenørd jeg er, greb jeg dette som en undskyldning for at lave kage – Min faster skulle da ha’ en fødselsdagskage ;-)

Det resulterede i denne her kage med en bund med lakrids og hvid chokolade. Ovenpå er der en praline med mandler, mørk chokolade og rice krisps. Det hele omfavnes af en frisk og syrlig hindbærmousse. Kagen er pyntet med brændt lakridsmarengs, en masse friske hindbær og lidt skovsyre. Og den var et hit!

Så mangler du et alternativ til den klassiske lagkage, så er det her et super alternativ, som slet ikke tager så lang tid at lave, men til gengæld er fyldt med dejlig smag.

Bund med hvid chokolade og lakrids

Ingredienser

145 g smør
145 g sukker
1 spsk. Lakridspulver
1 ½ spsk. Lakridssirup
3 æg
165 g mandelmel
100 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Smelt smør og pisk det der efter sammen med sukker, lakridspulver og lakridssirup, til der opnås en ensartet masse. Æggene tilsættes et efter et, og der piskes til blandingen er let og luftig. Mandelmel og mel sigtes og vendes derefter forsigtigt i dejen. Til sidst hakkes den hvide chokolade groft og vendes så også i.
Smør en springform på 20 cm og kom dejen i. Kagen bages i cirka 25 minutter eller til man kan stikke i gaffel i, som slipper. Sæt kagen på køl og lad den køle helt af, før pralinen kommes på.

Mandelpraline med mørkchokolade

Ingredienser

50 g sukker
50 g mandler
125 g mørk chokolade
30 g rice crisps

Fremgangsmåde

Sukkeret smeltes på en bande til det blive til en mørk karamel(husk at holde godt øje –  det går stærkt til sidst. Tag så panden af varmen og tilsæt mandlerne og rør godt rundt. Kom blandingen på et stykke bagepapir og lad den køle af. Når den er kold kommes den i en blender og hakkes til finde stykker.
Smelt chokoladen over et vandbad og vend herefter nøddecrokanten og ricecrisps i. Smag til med flagesalt.
Kom massen på den afkølede kage, og sæt den tilbage på køl.

Hindbærmousse

Ingredienser

6 blade husblas
600 g hindbær
100 g sukker
2-4 spsk. frisk citronsaft
325 ml piskefløde
155 g skyr

Fremgangsmåde

Start med at lægge husblas i koldt vand.
I en gryde koges hindbær, sukker, vaniljesukker og citronsaft op til bærerne er udkogt. Klem vandet fra husblassen og kom det i bærkompotten. Si massen for at komme af med kernernes fra hindbærrene og lad den derefter køle til den er fingervarm.
Pisk fløden til en let skum og vend derefter forsigtigt skyren i. Kom eventuelt lidt rød frugtfarve i, hvis moussen er lidt for bleg.
Tag kagen ud af køleskabet og befri den fra springformen. Beklæd en kagering på cirka 23 cm med vitawrap/plasticfilm og sæt den på en flad flade. Sæt kagen med chokoladecrisp midt i kageringen og beklæd så kageringen yderligere med kageplast, det giver en skarpere kant i sidste ende. Hæld moussen over og sørg for, at den falder tæt ned om kagen, så der ikke kommer hulrum i moussen.
Stil kagen tilbage på køl og lad den stå i et par timer, tag den ud og pynt den, kort før den skal serveres.

Lakridsmarengs

Ingredienser

3 æggehvider
150 gram sukker
Lakridspulver efter smag

Fremgangsmåde

Pisk til æggehviderne næsten er stive og tilsæt så sukkeret lidt efter lidt. Tilsæt så lakridspulver til der opnås den ønskede smag. Bliv ved med at piske indtil sukkeret er opløst.

Afpyntning

Ingredienser

Friske hindbær
Lakridsmarengs
Skovsyre

Fremgangsmåde

Marengsen kommes i en sprøjtepose og der sprøjtes små og store tutter på toppen af kagen. Med en lille gasbrænder brændes marengsen lys brun. Pas på ikke at brænde for tæt på moussen.
Til sidst pyntes kagen med en masse friske hindbær og en smule skovsyre. Husk at fjerne fedtfingre, mousseklatter eller spildt marengs fra fadet, så din kage fremstår snorlige.

Dette indlæg har 4 kommentarer

 1. Rebecca Larsen

  Hej

  Hvor meget mel skal der i bunden på denne kage ‘lakridsbund med chokoladecrisp og hindbærmousse’? Der står ikke mel under ingredienser til bunder, men i fremgangsmåden, står der mandelmel og mel sigtes og vendes …..

  1. Iben Furland

   Hej Rebecca
   Godt spottet, det gik nok lidt for hurtigt, da jeg skrev den ind. Der skal kun mandelmel i, og ikke noget normalt mel :)
   mvh Iben

 2. Rebecca

  Sikke nogle dejlige opskrifter. Vil høre hvor mange personer man kan regne med der er til ved fx ‘Lakridsbund med chokoladecrisp og hindbærmousse’?

  1. Iben Furland

   Hej
   Alt efter hvor store stykker, vil jeg i hvert fald sige 10 personer
   Mvh Iben

Skriv et svar