Jeg har længe fuldt en kvinde på instagram, der hedder Ashley, og hun laver de flotteste retter og tager sådan nogle flotte billeder af hendes mad, der bare for det til at se endnu mere lækkert ud. Hun har også flere gange lavet nogle vildt smukke pavlovaer, som jeg længe har ville prøve at rekreere. Og for nyligt blev dagen, hvor de blev testet af, og nøj hvor smagte de godt! Jeg synes helt klart, at I burde tjekke Ashleys hjemmeside ud, den er fyldt med lækre godter, og jeg har hentet direkte inspiration fra hendes opskrift til de pavlovaer, jeg har lavet her. Tryk her for at komme til hendes side. 

Her er de parret med en lækker passionsfrugcurd, en fløde- og mascarponecreme og friske bær – En rigtig sommer dessert, eller forårs dessert, hvis man ikke kan vente på sommer ;-)

Opskriften giver cirka 10 ‘store’ mini pavloaver eller 12-14 lidt mindre. 

Marengs

Ingredienser

7 æggehvider
300 g sukker
1 tsk æblecidereddike
Vaniljesukker efter smag

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 150 grader varmluft.
I en stor skål piskes æggehviderne stive. Sukker tilsættes en spiseske af gangen, og der piskes grundigt mellem hver spiseske – Det tager et par minutter, men det er piskeriet værd.
Når al sukker er tilsat piskes marengsen i yderligere 5 minutter. Tilsæt æblecidereddiken og vanlijesukker. Skrab æggehviden ned fra siderne af skålen, og pisk videre i endnu 5 minutter eller indtil al sukker er opløst – tag en lille smule mellem to fingre og gnid dem mod hinanden, hvis du kan mærke sukkerkornene, skal du piske lidt endnu.

Beklæd to bageplader med bagepapir og kom marengsen på i store klatter. Skrab det lidt sammen og lav så en fordybning ned i marengsen med bagsiden af en ske – Så er der plads til en masse fyld ;)
Sæt dem i ovnen og skru den fra 150 grader ned til 120 grader. Bag dem i 1 time og 45 minutter. Hvis de begynder at blive lidt lysebrune, skrues der lidt ned for ovnen.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på pladen. Når de er helt afkølet fjernes de fra bagepapiret.

Passionsfrugtcurd

Ingredienser

7 æggeblommer (brug dem, der var til overs fra marengsen)
200 g sukker
10 passionsfrugter, saften herfra
Citronsaft efter smag
150 g smør

Fremgangsmåde

Skær passionsfrugterne op og pres kødet igennem en si ned i en gryde, så du kun ender med saften. Kom æggeblommerne, sukker og citronsaft i gryden også, og varm det stille op over svag varme, indtil al sukker er opløst.
Rør smøren i og lad det hele simre, mens der røres rundt i 5-10 minutter.
Tag gryden af varmen og lad det stå og køle et stykke tid, før det hældes på glas og sættes i køleskabet, indtil desserten skal serveres.

Mascarpone- og flødecreme

Ingredienser

20 g mascarpone
400 ml fløde
Vaniljesukker

Fremgangsmåde

Pisk fløden let let skum og vend det sammen med mascarponen. Smag til med vanlijesukker.

Afpyntning

Ingredienser

Friske jordbær
Friske brombær
Mynte

Fremgangsmåde

Hæld en god spiskeske eller to passionsfrugtcurd i hver af pavlovaerne. Top dem med noget mascarponecreme og pynt til sidst med bær og lidt frisk mynte.
Server dem umiddelbart efter med resterne af creme, curd og de friske bær ved siden af – Velbekomme.

Skriv et svar